Hovězí ragú s paprikami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Hovězí maso zadní |
450 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Mrkev kořen |
1 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový sterilovaný |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuřín |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso nakrájené na kostky zprudka osmahneme v kastrolu potřeném olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme asi 1 minutu. Potom přidáme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.
- Očištěné papriky nakrájíme na proužky, očištěnou mrkev a vodnici (tuřín) nakrájíme na kousky. Zeleninu vsypeme do kastrolu a vše dusíme ještě 5 minut.
- Nakonec vmícháme škrob rozpuštěný ve 2 lžících vody a za občasného míchání ragú povaříme 3 minuty.