Hovězí ragú s paprikami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 0.5 ks
Hovězí maso zadní 450 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Mrkev kořen 1 ks
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový sterilovaný 1 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tuřín 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso nakrájené na kostky zprudka osmahneme v kastrolu potřeném olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme asi 1 minutu. Potom přidáme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.
  2. Očištěné papriky nakrájíme na proužky, očištěnou mrkev a vodnici (tuřín) nakrájíme na kousky. Zeleninu vsypeme do kastrolu a vše dusíme ještě 5 minut.
  3. Nakonec vmícháme škrob rozpuštěný ve 2 lžících vody a za občasného míchání ragú povaříme 3 minuty.