Alsaský flambovaný koláč
Ingredience
Cibulka jarní |
250 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
35 g |
Rajčata |
2 ks |
Šunka drůbeží |
200 g |
Sýr cancoillotte |
90 g |
Tvaroh měkký bez tuku |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme maizenu se žloutky a tvarohem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme ke směsi.
- Těsto vlijeme do koláčové formy s nepřilnavým povrchem. Navrch nasypeme na plátky nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme. Přidáme šunku nakrájenou nadrobno, rajčata nakrájená na plátky a krémový sýr cancoillotte.
- Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 210°C 25-30 minut.
- Podáváme horký i studený.