Alsaský flambovaný koláč

Ingredience


Cibulka jarní 250 g
Maizena - kukuřičný škrob 35 g
Rajčata 2 ks
Šunka drůbeží 200 g
Sýr cancoillotte 90 g
Tvaroh měkký bez tuku 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme maizenu se žloutky a tvarohem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme ke směsi.
  2. Těsto vlijeme do koláčové formy s nepřilnavým povrchem. Navrch nasypeme na plátky nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme. Přidáme šunku nakrájenou nadrobno, rajčata nakrájená na plátky a krémový sýr cancoillotte.
  3. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 210°C 25-30 minut.
  4. Podáváme horký i studený.