Flíčky se zelím slazené stévií
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Nové koření celé |
2 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř celý červený |
3 ks |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
stévie |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
50 ml |
Zelí hlávkové bílé |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny flíčky |
100 g |
Voda pitná |
500 balení |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hlávku zelí (1.1kg) očistíme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a z jedné štvrtky zelí nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, v hlubším kastrólu ji na rozpáleném oleji zpěníme, přidáme pokrájené zelí, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl. Zelí promícháme, přilejeme 50 ml vody a pod poklicí zelí dusíme doměkka. Dusíme ho přibližně 15-18 minut, občas ho promícháme. Poté podle chuti zelí dochutíme na sladko stévií (1-2 tablety) a kastról odstavíme z plotny.
- Mezitím, než se nám zelí podusí, v druhém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Jakmile se začne vařit, vysypeme do ní těstovinové flíčky a uvaříme je podle návodu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, odkapané vyklopíme do dušeného zelí, promícháme a případně ještě dochutíme.
- Flíčky se zelím podáváme horké.