Flíčky se zelím slazené stévií

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Nové koření celé 2 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř celý červený 3 ks
Pepř černý mletý 3 špetka
stévie 2 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 50 ml
Zelí hlávkové bílé 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny flíčky 100 g
Voda pitná 500 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávku zelí (1.1kg) očistíme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a z jedné štvrtky zelí nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, v hlubším kastrólu ji na rozpáleném oleji zpěníme, přidáme pokrájené zelí, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl. Zelí promícháme, přilejeme 50 ml vody a pod poklicí zelí dusíme doměkka. Dusíme ho přibližně 15-18 minut, občas ho promícháme. Poté podle chuti zelí dochutíme na sladko stévií (1-2 tablety) a kastról odstavíme z plotny.
  2. Mezitím, než se nám zelí podusí, v druhém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Jakmile se začne vařit, vysypeme do ní těstovinové flíčky a uvaříme je podle návodu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, odkapané vyklopíme do dušeného zelí, promícháme a případně ještě dochutíme.
  3. Flíčky se zelím podáváme horké.