Vepřová játra na cibulce

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Cibule 300 g
Játra vepřová 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 100 ml
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na tenké nudličky (nebo nastrouháme na jemno) a osmažíme je na oleji. Přidáme játra – očištěná a nakrájená na nudličky. Opečeme a zaprášíme moukou.
  2. Poté přidáme víno a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem a balsamicem a dusíme 20 minut doměkka, podle potřeby podléváme vodou nebo dalším vývarem.
  3. Podáváme ozdobené petrželkou.