Vepřová játra na cibulce
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Cibule |
300 g |
Játra vepřová |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
100 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na tenké nudličky (nebo nastrouháme na jemno) a osmažíme je na oleji. Přidáme játra – očištěná a nakrájená na nudličky. Opečeme a zaprášíme moukou.
- Poté přidáme víno a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem a balsamicem a dusíme 20 minut doměkka, podle potřeby podléváme vodou nebo dalším vývarem.
- Podáváme ozdobené petrželkou.