Zapečená treska po provensálsku

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka drůbeží 8 plátek
Treska filety 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme 4 zapékací formičky a do každé položíme plátek šunky.
  2. Oloupaná rajčata zbavíme zrníček, dužinu nakrájíme na proužky a rozdělíme do formiček na šunku. Rajčata osolíme a posypeme na plátky nakrájenou cibulí a česnekem.
  3. Do zbylých plátků šunky zabalíme filety z tresky a dáme je do formiček. Mírně osolíme a opepříme.
  4. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 240°C 10-15 minut.
  5. Po upečení tresku posypeme pepřem a čerstvou bazalkou.