Zapečená treska po provensálsku
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka drůbeží |
8 plátek |
Treska filety |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Připravíme 4 zapékací formičky a do každé položíme plátek šunky.
- Oloupaná rajčata zbavíme zrníček, dužinu nakrájíme na proužky a rozdělíme do formiček na šunku. Rajčata osolíme a posypeme na plátky nakrájenou cibulí a česnekem.
- Do zbylých plátků šunky zabalíme filety z tresky a dáme je do formiček. Mírně osolíme a opepříme.
- Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 240°C 10-15 minut.
- Po upečení tresku posypeme pepřem a čerstvou bazalkou.