Rajčata plněná krevetami, přelitá omáčkou
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
600 g |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Jogurt nízkotučný |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytá rajčata opatrně zbavíme zrníček, dužinu zevnitř mírně osolíme a rajčata obrátíme.
- Vyloupané, vařené krevety rozmixujeme spolu s vejci vařenými natvrdo. Směsí naplníme připravená rajčata.
- Omáčka: žloutky ze dvou vajec vařených natvrdo rozmačkáme s hořčicí, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec po částech vmícháme jogurt.
- Rajčata přelijeme omáčkou a ihned podáváme.