Rajčata plněná krevetami, přelitá omáčkou

Ingredience


Krevety tygří - loupané 600 g
Rajčata 500 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice 1 kávová lžička
Jogurt nízkotučný 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata opatrně zbavíme zrníček, dužinu zevnitř mírně osolíme a rajčata obrátíme.
  2. Vyloupané, vařené krevety rozmixujeme spolu s vejci vařenými natvrdo. Směsí naplníme připravená rajčata.
  3. Omáčka: žloutky ze dvou vajec vařených natvrdo rozmačkáme s hořčicí, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec po částech vmícháme jogurt.
  4. Rajčata přelijeme omáčkou a ihned podáváme.