Koláč z ovesných vloček s perníkovou příchutí
Ingredience
Káva instantní |
1 kávová lžička |
Kypřící prášek do perníku |
1 balení |
Ovesné vločky |
200 g |
Perníkové koření |
1 balení |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
stévie |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
8 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
30 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Uvaříme silnou kávu: do skleničky nasypeme lžičku instantní kávy a zalejeme ji 30ml vřelé vody.
- Ovesné vločky dobře v kastrólu promyjeme a v sítu je necháme odkapat. Pomeleme je na masovém strojku do mísy. Přidáme k nim 2 čerstvé žloutky, uvařenou vychladlou kávu, kypřící prášek do perníku, perníkové koření, skořici, 1/2 lžičky práškové stévie a směs promícháme. Pak směs ještě rozmixujeme na jemnou kaši. 8 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do rozmixované ovesné kaše. Vzniklé těsto vyklopíme na plech, rozetřeme ho a dáme do středu trouby péct. Koláč s perníkovou příchutí pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
- Vychladlý koláč nakrájíme na kostky a podáváme.