Koláč z ovesných vloček s perníkovou příchutí

Ingredience


Káva instantní 1 kávová lžička
Kypřící prášek do perníku 1 balení
Ovesné vločky 200 g
Perníkové koření 1 balení
Skořice mletá 1 kávová lžička
stévie 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 8 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Uvaříme silnou kávu: do skleničky nasypeme lžičku instantní kávy a zalejeme ji 30ml vřelé vody.
  2. Ovesné vločky dobře v kastrólu promyjeme a v sítu je necháme odkapat. Pomeleme je na masovém strojku do mísy. Přidáme k nim 2 čerstvé žloutky, uvařenou vychladlou kávu, kypřící prášek do perníku, perníkové koření, skořici, 1/2 lžičky práškové stévie a směs promícháme. Pak směs ještě rozmixujeme na jemnou kaši. 8 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do rozmixované ovesné kaše. Vzniklé těsto vyklopíme na plech, rozetřeme ho a dáme do středu trouby péct. Koláč s perníkovou příchutí pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
  3. Vychladlý koláč nakrájíme na kostky a podáváme.