Karotkový voňavý koláč slazený stévií

Ingredience


Brusinky sušené 2 polévková lžíce
Citrónová šťáva 0.5 polévková lžíce
Karotka 100 g
Kypřící prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka pšeničná celozrnná 380 g
stévie 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tresť rumová 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Očištěnou a omytou karotku jemně nastrouháme do mísy. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Ke karotce přidáme 1/4 lžičky rumové tresti, 1/2 lžíce citrónové šťávy a karotku promícháme. Pak k ní přidáme 380g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva, s 1/2 lžičkou práškové stévie, 1 špetkou soli a brusinky. Pak karotku s moukou důkladně propracujeme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který postupně zamícháme do těsta, vyklopíme ho na připravený plech a těsto uhladíme. Vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.
  2. Vychladlý upečený koláč nakrájíme na porce a podáváme.