Karotkový voňavý koláč slazený stévií
Ingredience
Brusinky sušené |
2 polévková lžíce |
Citrónová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Karotka |
100 g |
Kypřící prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná celozrnná |
380 g |
stévie |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tresť rumová |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Očištěnou a omytou karotku jemně nastrouháme do mísy. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Ke karotce přidáme 1/4 lžičky rumové tresti, 1/2 lžíce citrónové šťávy a karotku promícháme. Pak k ní přidáme 380g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva, s 1/2 lžičkou práškové stévie, 1 špetkou soli a brusinky. Pak karotku s moukou důkladně propracujeme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který postupně zamícháme do těsta, vyklopíme ho na připravený plech a těsto uhladíme. Vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.
- Vychladlý upečený koláč nakrájíme na porce a podáváme.