Kuřecí domácí tlačenka
Ingredience
Celer bulvový |
40 g |
Cibule |
1 ks |
Hrášek mražený |
3 polévková lžíce |
Kuřecí maso vařené |
500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Voda pitná |
200 ml |
Bohatý Bujón Kuřecí |
400 ml |
Ocet kvasný lihový |
0.5 kávová lžička |
Želatina |
33 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Vařené kuřecí maso bez kůže, vařenou cibuli, mrkev a celer (nejlépe z polévky) pokrájíme na kousky. Mražený hrášek dáme do rendlíku s vroucí vodou a 2 minuty povaříme, pak ho scedíme a necháme vychladnout.
- Do 400ml studeného čistého kuřecího bujónu zamícháme 1 sáček (33g) želatiny na tlačenku Necháme ji 5 minut nabobtnat. Pak bujón s nabobtnalou želatinou zahřejeme, stále mícháme a přivedeme k varu. Poté horkou želatinu odstavíme z plotny, dochutíme ji octem a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.
- Do připravené menší formy, vyloženou mikrotenovým sáčkem, vložíme pokrájené maso, zeleninu s hráškem a zalijeme ji aspikem. Sáček uzavřeme a pokud možno zatížíme a dáme ji na 3-4 hodiny do chladničky.
- Poté ztuhnutou tlačenku můžeme nakrájet na porce.