Kuřecí domácí tlačenka

Ingredience


Celer bulvový 40 g
Cibule 1 ks
Hrášek mražený 3 polévková lžíce
Kuřecí maso vařené 500 g
Mrkev kořen 1 ks
Voda pitná 200 ml
Bohatý Bujón Kuřecí 400 ml
Ocet kvasný lihový 0.5 kávová lžička
Želatina 33 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené kuřecí maso bez kůže, vařenou cibuli, mrkev a celer (nejlépe z polévky) pokrájíme na kousky. Mražený hrášek dáme do rendlíku s vroucí vodou a 2 minuty povaříme, pak ho scedíme a necháme vychladnout.
  2. Do 400ml studeného čistého kuřecího bujónu zamícháme 1 sáček (33g) želatiny na tlačenku Necháme ji 5 minut nabobtnat. Pak bujón s nabobtnalou želatinou zahřejeme, stále mícháme a přivedeme k varu. Poté horkou želatinu odstavíme z plotny, dochutíme ji octem a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Do připravené menší formy, vyloženou mikrotenovým sáčkem, vložíme pokrájené maso, zeleninu s hráškem a zalijeme ji aspikem. Sáček uzavřeme a pokud možno zatížíme a dáme ji na 3-4 hodiny do chladničky.
  4. Poté ztuhnutou tlačenku můžeme nakrájet na porce.