Dušené kuřecí maso na pórku
Ingredience
Kuřecí prsa |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
7 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pórek nakrájíme na kolečka a smažíme ho v hrnci na másle. Po chvíli přidáme vývar a vaříme 10 minut do změknutí.
- Mezitím si každé kuřecí maso podélně přepůlíme a pak každou polovinu ještě jednou přepůlíme. Získáme tak celkem 8 kousků masa. Ty osolíme a opepříme.
- Maso přidáme k pórku a dusíme ho asi 10 minut. Poté maso vyjmeme, zvýšíme teplotu a vaříme, dokud se z pórku nevypaří přebytečná voda.