Obložená pita s míchanými vajíčky
Ingredience
Chléb Pita |
2 plátek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
3 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Řeřicha |
2 polévková lžíce |
Sůl |
4 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou jarní cibulku s natí, výhonky řeřichy a petrželku omyjeme, vodu setřepeme. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka, bylinky pokrájíme nadrobno. Menší 2 zralá rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky.
- V pánvi rozehřejeme lžičku másla, na něm zpěníme cibuli, přidáme čerstvá vejce, osolíme je a za stálého míchání usmažíme tak, že budou ještě trochu řidká. Promícháme je s pokrájenými bylinkami a hned pánev odstavíme z plotny.
- Na talíře dáme předehřáté chlebové placky - pitu. Do středu každé pity rozdělíme míchaná vejce s cibulkou, okolo vajec poklademe plátky rajčat, ochutíme je solí, pepřem a hned teplé servírujeme.