Obložená pita s míchanými vajíčky

Ingredience


Chléb Pita 2 plátek
Cibulka jarní 1 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Pepř bílý 3 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Řeřicha 2 polévková lžíce
Sůl 4 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou jarní cibulku s natí, výhonky řeřichy a petrželku omyjeme, vodu setřepeme. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka, bylinky pokrájíme nadrobno. Menší 2 zralá rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme lžičku másla, na něm zpěníme cibuli, přidáme čerstvá vejce, osolíme je a za stálého míchání usmažíme tak, že budou ještě trochu řidká. Promícháme je s pokrájenými bylinkami a hned pánev odstavíme z plotny.
  3. Na talíře dáme předehřáté chlebové placky - pitu. Do středu každé pity rozdělíme míchaná vejce s cibulkou, okolo vajec poklademe plátky rajčat, ochutíme je solí, pepřem a hned teplé servírujeme.