Čokoládový fondán

Ingredience


Banány 1 ks
Čokoláda hořká 200 g
Cukr krupice 200 g
Kakao - prášek 100 g
Máslo čerstvé 180 g
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180C.
  2. Formičky dvakrát vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme kakaem. Zbytek másla s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a poté k nim zlehka zašleháme rozpuštěnou čokoládu a mouku. Hmotu rozdělíme do formiček a pečeme cca 8-10min. Hotové vyklopíme, dozdobíme zmrzlinou a čerstvým ovocem a podáváme.