Čokoládový fondán
Ingredience
Banány |
1 ks |
Čokoláda hořká |
200 g |
Cukr krupice |
200 g |
Kakao - prášek |
100 g |
Máslo čerstvé |
180 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Formičky dvakrát vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme kakaem. Zbytek másla s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a poté k nim zlehka zašleháme rozpuštěnou čokoládu a mouku. Hmotu rozdělíme do formiček a pečeme cca 8-10min. Hotové vyklopíme, dozdobíme zmrzlinou a čerstvým ovocem a podáváme.