Chléb s bylinkovým žervé a zeleninou

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Petržel kudrnka 0.5 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 50 g
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
Chléb celozrnný pšenično-žitný 1 krajíc
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladý omytý kopr a petrželku pokrájíme nadrobno. V misce vyšleháme čerstvý žervé sýr s lžicí zakysané smetany a bylinkami. Pak pomazánku dochutíme solí.
  2. Malou jarní cibulku očistíme a pokrájíme i s natí na tenká kolečka. Omytou červenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek.
  3. Tmavý chléb natřeme pomazánkou a posypeme ji hustě cibulkou. Ke chlebu přikusujeme papriku.