Chléb s bylinkovým žervé a zeleninou
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Petržel kudrnka |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
50 g |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 krajíc |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Mladý omytý kopr a petrželku pokrájíme nadrobno. V misce vyšleháme čerstvý žervé sýr s lžicí zakysané smetany a bylinkami. Pak pomazánku dochutíme solí.
- Malou jarní cibulku očistíme a pokrájíme i s natí na tenká kolečka. Omytou červenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek.
- Tmavý chléb natřeme pomazánkou a posypeme ji hustě cibulkou. Ke chlebu přikusujeme papriku.