Česneková pomazánka s rybím filé
Ingredience
Chléb celozrnný pšeničný |
2 plátek |
Kmín mletý |
3 špetka |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
rybí filé |
200 g |
Sůl |
4 špetka |
Voda pitná |
50 ml |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Sýr čerstvý bez tuku |
80 g |
Cibulka jarní |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 11 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté a osušené rybí filé ochutíme pepřem, mletým kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji ho krátce orestujeme dozlatova z každé strany. Pak přilijeme 50ml vody, filé osolíme a pod pokličkou podusíme přibližně 7 minut. Hotové měkké filé necháme vychladnout.
- Do mixéru dáme vychladlé kousky filé, žervé sýr, prolisovaný česnek a lžičku dijónské hořčice. Směs rozmixujeme na konzistenci krému. Pak krém dochutíme solí a pepřem.
- Očištěnou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kroužky. Tmavý chléb natřeme pomazánkou, posypeme jarní cibulkou a podáváme.