Česneková pomazánka s rybím filé

Ingredience


Chléb celozrnný pšeničný 2 plátek
Kmín mletý 3 špetka
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
rybí filé 200 g
Sůl 4 špetka
Voda pitná 50 ml
Česnek 1 stroužek
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Sýr čerstvý bez tuku 80 g
Cibulka jarní 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené rybí filé ochutíme pepřem, mletým kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji ho krátce orestujeme dozlatova z každé strany. Pak přilijeme 50ml vody, filé osolíme a pod pokličkou podusíme přibližně 7 minut. Hotové měkké filé necháme vychladnout.
  2. Do mixéru dáme vychladlé kousky filé, žervé sýr, prolisovaný česnek a lžičku dijónské hořčice. Směs rozmixujeme na konzistenci krému. Pak krém dochutíme solí a pepřem.
  3. Očištěnou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kroužky. Tmavý chléb natřeme pomazánkou, posypeme jarní cibulkou a podáváme.