Barevný slepičí salát

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Jalovec 2 ks
Jogurt nízkotučný 150 g
Kari koření 1 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Pažitka 2 špetka
Pepř černý mletý 0.75 kávová lžička
Pomeranče 2 ks
Stehno slepičí 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Worcester (worcesterská omáčka) 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut.
  2. Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme.
  3. Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky.
  4. Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet.
  5. Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou.