Barevný slepičí salát
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Jalovec |
2 ks |
Jogurt nízkotučný |
150 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Pažitka |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.75 kávová lžička |
Pomeranče |
2 ks |
Stehno slepičí |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 95 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut.
- Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme.
- Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky.
- Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet.
- Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou.