Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Citrónová šťáva |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
stévie |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Pomazánkové máslo neochucené |
160 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 9 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Kousek bílého celeru a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zeleninu pokapeme citrónem, ochutíme 1 špetkou stévie a promícháme. Natvrdo vařená čerstvá vajíčka oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k zelenině.
- V druhé misce si vyšleháme do pěny pomazánkové máslo, žloutky, hořčici, sůl a pepř. Do krému pak přidáme zeleninu a vše dobře promícháme. Podle chuti pomazánku dosolíme nebo dosladíme špetkou stévie. Pomazánka by měla mít jemnou, sladkokyselou chuť.