Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Citrónová šťáva 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
stévie 1 špetka
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Pomazánkové máslo neochucené 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kousek bílého celeru a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zeleninu pokapeme citrónem, ochutíme 1 špetkou stévie a promícháme. Natvrdo vařená čerstvá vajíčka oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k zelenině.
  2. V druhé misce si vyšleháme do pěny pomazánkové máslo, žloutky, hořčici, sůl a pepř. Do krému pak přidáme zeleninu a vše dobře promícháme. Podle chuti pomazánku dosolíme nebo dosladíme špetkou stévie. Pomazánka by měla mít jemnou, sladkokyselou chuť.