Plněná krůtí prsa s pečenou dýní

Ingredience


Brusinky sušené 1 hrst
Krůtí prsa 500 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Rukola 50 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 150 g
Víno růžové 100 ml
Česnek 1 ks
Dýně Hokkaidó 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek, nakrájíme na kousky a vložíme do zapékací mísy. Přidáme posekaný tymián, sůl a pepř. Palici česneku neloupeme, podélně rozřízneme, oddělíme stroužky a přidáme k dýni. Poté zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.
  2. V mezičase opláchnutá a osušená krůtí prsa rozkrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Brusinky namočíme do růžového vína, Camambert rozdělíme na 4 díly, rukolu opláchneme a necháme okapat.
  3. Maso osolíme, opepříme, naplníme sýrem, okapanými brusinkami a rukolou. Maso dobře zavineme, sepneme jehlami a na grilovací pánvi na rozpáleném oleji smažíme, z každé strany asi 4 minuty. Takto připravené závitky položíme do zapékací mísy na dýni a pečeme zhruba 10 minut.