Plněná krůtí prsa s pečenou dýní
Ingredience
Brusinky sušené |
1 hrst |
Krůtí prsa |
500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Rukola |
50 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
150 g |
Víno růžové |
100 ml |
Česnek |
1 ks |
Dýně Hokkaidó |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek, nakrájíme na kousky a vložíme do zapékací mísy. Přidáme posekaný tymián, sůl a pepř. Palici česneku neloupeme, podélně rozřízneme, oddělíme stroužky a přidáme k dýni. Poté zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.
- V mezičase opláchnutá a osušená krůtí prsa rozkrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Brusinky namočíme do růžového vína, Camambert rozdělíme na 4 díly, rukolu opláchneme a necháme okapat.
- Maso osolíme, opepříme, naplníme sýrem, okapanými brusinkami a rukolou. Maso dobře zavineme, sepneme jehlami a na grilovací pánvi na rozpáleném oleji smažíme, z každé strany asi 4 minuty. Takto připravené závitky položíme do zapékací mísy na dýni a pečeme zhruba 10 minut.