Gazpacho 1

Ingredience


Balsamico ocet 10 ml
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Okurka salátová 200 g
Olej olivový extra panenský 10 ml
Paprika červená 80 g
Paprika žlutá 80 g
Pažitka 2 špetka
Petržel - nať 8 špetka
Rajčata 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tabasco 1 kávová lžička
Voda pitná 0.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme zeleninu a bylinky, po okapání očistíme nebo oloupeme, nakrájíme na malé kousky.
  2. Dvě třetiny přísad důkladně rozmixujeme v mixéru. Postupně přiléváme ledovou vodu až do chvíle, kdy dosáhneme požadované konzistence. Důkladně ochutíme balsamikovým octem, olejem z oliv lisovaných zastudena, solí a tabascem.
  3. Polévku dáme do lednice a chladíme 1 - 2 hodiny.
  4. Na talíři ozdobíme zbývající nerozmixovanou zeleninou a bylinkami.