Gazpacho 1
Ingredience
Balsamico ocet |
10 ml |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Okurka salátová |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
10 ml |
Paprika červená |
80 g |
Paprika žlutá |
80 g |
Pažitka |
2 špetka |
Petržel - nať |
8 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tabasco |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.75 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyjeme zeleninu a bylinky, po okapání očistíme nebo oloupeme, nakrájíme na malé kousky.
- Dvě třetiny přísad důkladně rozmixujeme v mixéru. Postupně přiléváme ledovou vodu až do chvíle, kdy dosáhneme požadované konzistence. Důkladně ochutíme balsamikovým octem, olejem z oliv lisovaných zastudena, solí a tabascem.
- Polévku dáme do lednice a chladíme 1 - 2 hodiny.
- Na talíři ozdobíme zbývající nerozmixovanou zeleninou a bylinkami.