Fazolová polévka

Fazolová polévka - obrázek

Ingredience


Česnek 10 g
Cibule 66.6 g
Fazole bílé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 0.3 g
Petržel - nať 6.6 g
Polévkové koření 13.3 g
Sůl 20 g
Tuk 66.6 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř doměkka. V průběhu vaření doléváme podle potřeby vařící vodu.
  2. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
  3. Za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme česnek utřený se solí a mletý pepř.
  4. Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  5. Potom polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a velmi krátce povaříme.
  6. Do hotové polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
  7. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.