Fazolová polévka
Ingredience
Česnek |
10 g |
Cibule |
66.6 g |
Fazole bílé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
0.3 g |
Petržel - nať |
6.6 g |
Polévkové koření |
13.3 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
66.6 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř doměkka. V průběhu vaření doléváme podle potřeby vařící vodu.
- Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
- Za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme česnek utřený se solí a mletý pepř.
- Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
- Potom polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a velmi krátce povaříme.
- Do hotové polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
- Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.