Houbová rychlá omáčka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Kmín celý |
3 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dáme vařit trochu vývaru s houbami (čerstvé, sušené musíme nechat asi 15 minut namočené ve vlažné vodě).
- Zpěníme na sádle drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, mouku a zhotovíme světlou jíšku.
- Zalijeme ji vývarem a důkladně rozšleháme. Uvedeme do varu, ochutíme pepřem a vaříme 30 minut za častého míchání.
- Uvařené houby přidáme do omáčky a necháme krátce povařit.