Houbová rychlá omáčka

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Hovězí vývar základní 1 l
Kmín celý 3 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dáme vařit trochu vývaru s houbami (čerstvé, sušené musíme nechat asi 15 minut namočené ve vlažné vodě).
  2. Zpěníme na sádle drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, mouku a zhotovíme světlou jíšku.
  3. Zalijeme ji vývarem a důkladně rozšleháme. Uvedeme do varu, ochutíme pepřem a vaříme 30 minut za častého míchání.
  4. Uvařené houby přidáme do omáčky a necháme krátce povařit.