Zimní salát z kedlubny gigant

Ingredience


Cibule červená 1 ks
Citrónová šťáva 1 kávová lžička
Jablka 1 ks
Kedlubna 260 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Řeřicha 1 polévková lžíce
stévie 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kedlubnu gigant a menší jablko oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Očištěnou červenou cibuli rozkrojíme na čtvrtky a každou čtvrtku pokrájíme na na tenké plátky a dáme je do mísy. Ještě přidáme omytou petrželku a řeřichu, pokrájené nadrobno.
  2. Vše v míse promícháme, posypeme solí, bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem, citrónovou šťávou. Znovu salát promícháme a podle chuti dosladíme stévií.