Zimní salát z kedlubny gigant
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Citrónová šťáva |
1 kávová lžička |
Jablka |
1 ks |
Kedlubna |
260 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
stévie |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kedlubnu gigant a menší jablko oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Očištěnou červenou cibuli rozkrojíme na čtvrtky a každou čtvrtku pokrájíme na na tenké plátky a dáme je do mísy. Ještě přidáme omytou petrželku a řeřichu, pokrájené nadrobno.
- Vše v míse promícháme, posypeme solí, bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem, citrónovou šťávou. Znovu salát promícháme a podle chuti dosladíme stévií.