Topinky s kuřecími nudličkami a fazolemi

Ingredience


Česnek 1 ks
Chléb celozrnný pšeničný 2 plátek
Fazole červené sterilované 3 polévková lžíce
Kuřecí prsa 120 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Pórek 1 ks
Rajčata loupaná (konzervovaná) 3 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky. Očištěný malý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké nudličky. Červené fazole ve slaném nálevu scedíme a necháme okapat. Očistíme stroužek česneku a přepůlíme ho. Tvrdý sýr nastrouháme najemno a odložíme do misky.
  2. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme za stálého míchání kuřecí nudličky. Restujeme je přibližně 2 minuty.přidáme pórek a restujeme další 2 minuty. Ochutíme je solí, pepřem, pokapeme sójovou omáčkou, přidáme k nim scezené fazole, konzervovaná rajčata, vše promícháme a společně restujeme další 1-2 minuty .
  3. V topinkovači si opečeme 2 plátky chleba, hned horké potřeme silně česnekem, na každý plátek dáme kuřecí směs s fazolemi, posypeme strouhaným sýrem a hned podáváme. Dobrou chuť.