Topinky s kuřecími nudličkami a fazolemi
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Chléb celozrnný pšeničný |
2 plátek |
Fazole červené sterilované |
3 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
120 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
40 g |
-
Doba přípravy: 14 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky. Očištěný malý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké nudličky. Červené fazole ve slaném nálevu scedíme a necháme okapat. Očistíme stroužek česneku a přepůlíme ho. Tvrdý sýr nastrouháme najemno a odložíme do misky.
- V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme za stálého míchání kuřecí nudličky. Restujeme je přibližně 2 minuty.přidáme pórek a restujeme další 2 minuty. Ochutíme je solí, pepřem, pokapeme sójovou omáčkou, přidáme k nim scezené fazole, konzervovaná rajčata, vše promícháme a společně restujeme další 1-2 minuty .
- V topinkovači si opečeme 2 plátky chleba, hned horké potřeme silně česnekem, na každý plátek dáme kuřecí směs s fazolemi, posypeme strouhaným sýrem a hned podáváme. Dobrou chuť.