Hovězí s ústřičnou omáčkou

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Hovězí zadní vařené 450 g
Mouka kukuřičná 2 kávová lžička
Olej sezamový 2 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 3 polévková lžíce
Ořechový olej 3 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Sherry brandy 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí nakrájíme na plátky 5 cm dlouhé a 5 mm tlusté. Dáme je do omáčky připravené ze sójové omáčky, sezamového oleje, sherry a kukuřičné mouky. Necháme 20 minut odležet.
  2. Ve woku rozpálíme ořechový olej. Poté na něm opékáme 5 minut hovězí maso a dáme ho stranou.
  3. Nakrájíme papriky a opečeme je na zbylém oleji ve woku – opékáme je tak 3-4 minuty, poté přidáme ústřicovou omáčku. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nasekanými jarními cibulkami. Přidáme maso a ihned podáváme.