Hovězí s ústřičnou omáčkou
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Hovězí zadní vařené |
450 g |
Mouka kukuřičná |
2 kávová lžička |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
3 polévková lžíce |
Ořechový olej |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí nakrájíme na plátky 5 cm dlouhé a 5 mm tlusté. Dáme je do omáčky připravené ze sójové omáčky, sezamového oleje, sherry a kukuřičné mouky. Necháme 20 minut odležet.
- Ve woku rozpálíme ořechový olej. Poté na něm opékáme 5 minut hovězí maso a dáme ho stranou.
- Nakrájíme papriky a opečeme je na zbylém oleji ve woku – opékáme je tak 3-4 minuty, poté přidáme ústřicovou omáčku. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nasekanými jarními cibulkami. Přidáme maso a ihned podáváme.