Papriková pěna

Ingredience


Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Stolní sladidlo Sladký polibek 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka drůbeží 120 g
Tvaroh měkký bez tuku 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky spaříme, oloupeme, podélně nakrájíme na proužky a zbavíme zrníček. Vsypeme je do kastrolu se studenou vodou a náhradním sladidlem vhodným k tepelné úpravě. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut. Proužky paprik vyjmeme a necháme okapat (4 proužky nakrájíme na nudličky a dáme stranou na ozdobu.)
  2. Připravené papriky rozmixujeme se šunkou a vzniklé pyré zvolna restujeme na pánvi asi 5 minut.
  3. Potom pyré přendáme do mísy a necháme vychladnout.
  4. Před podáváním do pyré vmícháme tvaroh a ozdobíme proužky paprik. Posypeme nasekanou petrželkou.
  5. Podáváme jako přílohu.