Lilkový salát s cibulí
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Lilek |
2 ks |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej jedlý parafinový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Lilky oloupeme, nakrájíme na větší kousky a zprudka povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Potom oheň ztlumíme a zvolna vaříme dalších 20 minut.
- Po vychladnutí lilky rozmačkáme vidličkou. Spolu s rozmačkaným česnekem a jemně nakrájenou cibulí a šalotkou je smícháme se zálivkou z octa a oleje. Salát necháme uležet, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme vychlazený.