Lilkový salát s cibulí

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 4 ks
Lilek 2 ks
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej jedlý parafinový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky oloupeme, nakrájíme na větší kousky a zprudka povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Potom oheň ztlumíme a zvolna vaříme dalších 20 minut.
  2. Po vychladnutí lilky rozmačkáme vidličkou. Spolu s rozmačkaným česnekem a jemně nakrájenou cibulí a šalotkou je smícháme se zálivkou z octa a oleje. Salát necháme uležet, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme vychlazený.