Cuketový tažin

Ingredience


Bujón drůbeží bez tuku 1 ks
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cuketa 4 ks
Garam masala 1 g
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dno hrnce potřeme olejem a několik minut v hrnci zvolna restujeme rozmačkaný česnek spolu s kořením.
  2. Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, rajčatový protlak a omyté, na špalíčky nakrájené cukety. Pod pokličkou vše vaříme asi 35 minut.
  3. Cuketový tažin podáváme zakapaný citronovou šťávou a ozdobený snítkami čerstvého koriandru.