Cuketový tažin
Ingredience
Bujón drůbeží bez tuku |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cuketa |
4 ks |
Garam masala |
1 g |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Dno hrnce potřeme olejem a několik minut v hrnci zvolna restujeme rozmačkaný česnek spolu s kořením.
- Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, rajčatový protlak a omyté, na špalíčky nakrájené cukety. Pod pokličkou vše vaříme asi 35 minut.
- Cuketový tažin podáváme zakapaný citronovou šťávou a ozdobený snítkami čerstvého koriandru.