Vývar ze slepičích křídel se slávkami

Ingredience


Bylinky sušené svazek 1 ks
Celer řapíkatý 4 ks
Česnek 6 stroužek
Cibule 2 ks
Mušle slávky 1 kg
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Slepičí křídla 1.5 kg
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu 3l mírně osolené vody. Přidáme očištěná slepičí křidélka, oloupanou cibuli, šalotku a česnek, omytý řapíkatý celer a svazek bylinek. Opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 2 hodiny.
  2. Když je vývar hotový, na pánvi zprudka orestujeme slávky, aby se otevřely. Restujeme asi 3 minuty. Vyvařenou šťávu uchováme a přecedíme. Slávky vyloupeme, několik nevyloupaných necháme stranou.
  3. Vyloupané slávky rozdělíme do misek a přelijeme trochou šťávy.
  4. Z vývaru vyjmeme křidélka, vývar přecedíme, přivedeme k varu, osolíme a ještě opepříme. Hotovým vývarem přelijeme slávky, posypeme nasekanou pažitkou, kerblíkem a ozdobíme nevyloupanými slávkami.
  5. Ihned podáváme.