Vývar ze slepičích křídel se slávkami
Ingredience
Bylinky sušené svazek |
1 ks |
Celer řapíkatý |
4 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Mušle slávky |
1 kg |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Slepičí křídla |
1.5 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci přivedeme k varu 3l mírně osolené vody. Přidáme očištěná slepičí křidélka, oloupanou cibuli, šalotku a česnek, omytý řapíkatý celer a svazek bylinek. Opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 2 hodiny.
- Když je vývar hotový, na pánvi zprudka orestujeme slávky, aby se otevřely. Restujeme asi 3 minuty. Vyvařenou šťávu uchováme a přecedíme. Slávky vyloupeme, několik nevyloupaných necháme stranou.
- Vyloupané slávky rozdělíme do misek a přelijeme trochou šťávy.
- Z vývaru vyjmeme křidélka, vývar přecedíme, přivedeme k varu, osolíme a ještě opepříme. Hotovým vývarem přelijeme slávky, posypeme nasekanou pažitkou, kerblíkem a ozdobíme nevyloupanými slávkami.
- Ihned podáváme.