Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami

Ingredience


Lusky fazolové mražené 80 g
Olej chilli 0.5 kávová lžička
Rajčata 1 ks
Salát ledový 0.25 ks
Sůl 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu. Konzervované fazolové tenké lusky scedíme. Omyté zralé rajče osušíme a pokrájíme na osminky. Listy salátu ozdobně poklademe na talíř tak, aby byl list salátu i uprostřed talíře. Na salát ozdobně položíme fazolové lusky a pokrájené rajče. Rajče a listy salátu pokapeme chilli olejem a ochutíme špetkou soli.
  2. Do malého hrnečku asi se 400ml vroucí vody vložíme čerstvé vajíčko (musí být celé ponořené a nejlépe z domácího chovu) a uvaříme ho naměkko. Vaříme 4-5 minut podle velikosti. Stopneme si to od doby varu. Uvařené vejce "naměkko" tak bude mít bílek tuhý a uvnitř žloutek tekutý. Pak vejce zchladíme, opatrně oloupeme, položíme ho doprostřed na připravené listy salátu, rozkrojíme na polovinu, ochutíme ho špetkou soli, červené mleté papriky a podáváme.