Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami
Ingredience
Lusky fazolové mražené |
80 g |
Olej chilli |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
1 ks |
Salát ledový |
0.25 ks |
Sůl |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu. Konzervované fazolové tenké lusky scedíme. Omyté zralé rajče osušíme a pokrájíme na osminky. Listy salátu ozdobně poklademe na talíř tak, aby byl list salátu i uprostřed talíře. Na salát ozdobně položíme fazolové lusky a pokrájené rajče. Rajče a listy salátu pokapeme chilli olejem a ochutíme špetkou soli.
- Do malého hrnečku asi se 400ml vroucí vody vložíme čerstvé vajíčko (musí být celé ponořené a nejlépe z domácího chovu) a uvaříme ho naměkko. Vaříme 4-5 minut podle velikosti. Stopneme si to od doby varu. Uvařené vejce "naměkko" tak bude mít bílek tuhý a uvnitř žloutek tekutý. Pak vejce zchladíme, opatrně oloupeme, položíme ho doprostřed na připravené listy salátu, rozkrojíme na polovinu, ochutíme ho špetkou soli, červené mleté papriky a podáváme.