Salát s restovanou hlívou ústřičnou
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Hlíva ústřičná |
100 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel hladkolistá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
6 ks |
Salát listový Dubáček |
0.25 ks |
Salát Rosso |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Z očištěné a omyté hlívy ústřičné odkrojíme tvrdé spodní části, pak hlívu nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme si stroužek česneku a pokrájíme ho nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.
- Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, pak je potrhané poklademe do mísy. Omytá zralá cherry rajčátka (červená i žlutá) pokrájíme na poloviny a přidáme je k salátu.
- V dobře rozehřáté pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj pokrájenou hlívu a téměř za stálého míchání restujeme téměř dozlatova. Jakmile začne mít hlíva zlatavou barvu, přidáme pokrájený česnek, sůl, pepř, petrželku a lžičku másla. Vše rychle promícháme, pokapeme balsamicem, znovu promícháme a hned pánev odstavíme z plotny.
- Orestovanou hlívu i s omastkem přidáme do salátu, vše pokapeme lžičkou balsamica, promícháme a servírujeme.