Salát s restovanou hlívou ústřičnou

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Hlíva ústřičná 100 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel hladkolistá 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Balsamico ocet 1 kávová lžička
Rajčata Cherry 6 ks
Salát listový Dubáček 0.25 ks
Salát Rosso 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z očištěné a omyté hlívy ústřičné odkrojíme tvrdé spodní části, pak hlívu nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme si stroužek česneku a pokrájíme ho nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.
  2. Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, pak je potrhané poklademe do mísy. Omytá zralá cherry rajčátka (červená i žlutá) pokrájíme na poloviny a přidáme je k salátu.
  3. V dobře rozehřáté pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj pokrájenou hlívu a téměř za stálého míchání restujeme téměř dozlatova. Jakmile začne mít hlíva zlatavou barvu, přidáme pokrájený česnek, sůl, pepř, petrželku a lžičku másla. Vše rychle promícháme, pokapeme balsamicem, znovu promícháme a hned pánev odstavíme z plotny.
  4. Orestovanou hlívu i s omastkem přidáme do salátu, vše pokapeme lžičkou balsamica, promícháme a servírujeme.