Šunkový aspik

Ingredience


Petržel - nať 2 polévková lžíce
Šunka krůtí 200 g
Voda pitná 500 ml
Želatina 66 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu v prášku (2 sáčky) vsypeme do kastrolu s 500ml vody, rozmícháme a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Když tekutina začne vřít, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  2. Do formy na chlebíček nalijeme tenkou vrstvu připravené želatiny a formu dáme na 3 minuty do mrazáku.
  3. Zbylou želatinu smícháme s nasekanou petrželkou a se šunkou nakrájenou na kostičky.
  4. Polovinu směsi dáme do formy a necháme na mrazáku 15 minut.
  5. Nakonec vlijeme do formy zbylou směs a aspik necháme v chladničce uležet asi 2 hodiny.
  6. Před vyklopením namočíme spodní část formy do teplé vody.