Šunkový aspik
Ingredience
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Šunka krůtí |
200 g |
Voda pitná |
500 ml |
Želatina |
66 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Želatinu v prášku (2 sáčky) vsypeme do kastrolu s 500ml vody, rozmícháme a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Když tekutina začne vřít, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- Do formy na chlebíček nalijeme tenkou vrstvu připravené želatiny a formu dáme na 3 minuty do mrazáku.
- Zbylou želatinu smícháme s nasekanou petrželkou a se šunkou nakrájenou na kostičky.
- Polovinu směsi dáme do formy a necháme na mrazáku 15 minut.
- Nakonec vlijeme do formy zbylou směs a aspik necháme v chladničce uležet asi 2 hodiny.
- Před vyklopením namočíme spodní část formy do teplé vody.