Treska s kari

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička sušená 4 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Paprička rocotillo 4 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Treska filety 700 g
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresčí maso nakrájíme na kousky.
  2. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, papričky nakrájíme na kolečka a zeleninu osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeným olejem.
  3. Přidáme koření a restujeme 5 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata, přilijeme vodu a citronovou šťávu. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod pokličkou zvolna povaříme 15 minut.
  4. Nakonec přidáme tresčí maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme ještě 10 minut.