Treska s kari
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička sušená |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Paprička rocotillo |
4 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska filety |
700 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresčí maso nakrájíme na kousky.
- Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, papričky nakrájíme na kolečka a zeleninu osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeným olejem.
- Přidáme koření a restujeme 5 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata, přilijeme vodu a citronovou šťávu. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod pokličkou zvolna povaříme 15 minut.
- Nakonec přidáme tresčí maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme ještě 10 minut.