Fazolková polévka s kořenovou zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Česnek 2 stroužek
Fazole bílé 100 g
Majoránka 1.5 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Petržel kořen 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
Bobkový list 1 ks
Libeček 2 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 5 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Voda pitná 100 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem namočené fazole dáme do hrnce, přilejeme k nim vodu, přidáme očištěnou cibuli, stroužek česneku, očištěnou omytou mrkev, petržel a kousek celeru. Do sáčku na koření dáme libeček, bobkový list, celé nové koření, celý pepř a sáček s kořením dáme do polévky. Fazole vaříme doměkka přibližně 45 minut. Mezitím do polévky přidáme majoránku a sůl. Z polévky odstraníme sáček s kořením a uvařenou zeleninu (bude už rozvařená, vyhodíme ji). V hrnečku si rozmícháme dohladka hladkou moukou s vodou a zamícháme ji do polévky a pak přimícháme rajský protlak. Polévku ještě povaříme při mírné teplotě 8-10 minut. Nakonec ji dochutíme utřeným česnekem a solí.
  2. Horkou polévku na talířích ozdobíme petrželovou natí a podáváme.