Mrkvová polévka s čočkou a rajčaty

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cibule lahůdková 1 ks
Čočka červená 100 g
Kedlubna 80 g
Majoránka 1 kávová lžička
Mrkev kořen 80 g
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel hladkolistá 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 550 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou omytou mrkev a mladou kedlubnu nastrouháme na hrubším struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní nastrouhanou zeleninu a krátce ji osmažíme. Pak přidáme promytou červenou čočku, přilijeme horkou vodu a budeme čočku pomalu vařit 20 minut. Přibližně 10 minut před dovařením do polévky dáme rozmačkaná konzervovaná loupaná rajčata, majoránku, utřený stroužek česneku a podle chuti sůl a pepř. Polévku dovaříme, dáme do talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.