Mrkvová polévka s čočkou a rajčaty
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibule lahůdková |
1 ks |
Čočka červená |
100 g |
Kedlubna |
80 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel hladkolistá |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
550 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou omytou mrkev a mladou kedlubnu nastrouháme na hrubším struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní nastrouhanou zeleninu a krátce ji osmažíme. Pak přidáme promytou červenou čočku, přilijeme horkou vodu a budeme čočku pomalu vařit 20 minut. Přibližně 10 minut před dovařením do polévky dáme rozmačkaná konzervovaná loupaná rajčata, majoránku, utřený stroužek česneku a podle chuti sůl a pepř. Polévku dovaříme, dáme do talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.