Smetanová polévka s červenou řepou a křenem

Ingredience


Červená řepa 400 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí bujón 500 ml
Křen 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Zakysaná smetana 55 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou červenou řepu oloupeme a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme a odložíme do misky.
  2. V kastrólku na másle zpěníme cibuli, přidáme červenou řepu a za stálého míchání řepu s cibulí krátce osmažíme. Poté přilijeme horký hovězí bujón a jakmile se začne vařit, snížíme teplotu a řepu vaříme 5-8 minut. Pak přidáme křen a vše vaříme dalších 5 minut. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, promícháme podle chuti, polévku osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a případně podle chuti i špetkou cukru.