Smetanová polévka s červenou řepou a křenem
Ingredience
Červená řepa |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí bujón |
500 ml |
Křen |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
55 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytou červenou řepu oloupeme a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme a odložíme do misky.
- V kastrólku na másle zpěníme cibuli, přidáme červenou řepu a za stálého míchání řepu s cibulí krátce osmažíme. Poté přilijeme horký hovězí bujón a jakmile se začne vařit, snížíme teplotu a řepu vaříme 5-8 minut. Pak přidáme křen a vše vaříme dalších 5 minut. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, promícháme podle chuti, polévku osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a případně podle chuti i špetkou cukru.