Telecí srdce na slanině
Ingredience
Cibule |
150 g |
Nové koření celé |
3 ks |
Pepř černý celý |
3 ks |
Sádlo škvařené |
40 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí srdce |
600 g |
Vývar z hovězích kostí |
5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srdce očistíme a opláchneme ve studené vodě. Proložíme je polovinou dávky slaniny, kterou jsme si nakrájeli na nudličky.
- Zbylou slaninu rozpustíme na sádle a přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme do světlé barvy.
- Zalijeme vývarem z kostí, přidáme 2-3 kuličky nového koření a pepře, osolíme.
- Do takto připraveného základu přidáme srdce a dusíme pod pokličkou do měkka. Občas obrátíme a přeléváme šťávou.
- Hotové porcujeme na slabší plátky a přeléváme šťávou.