Telecí srdce na slanině

Ingredience


Cibule 150 g
Nové koření celé 3 ks
Pepř černý celý 3 ks
Sádlo škvařené 40 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí srdce 600 g
Vývar z hovězích kostí 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srdce očistíme a opláchneme ve studené vodě. Proložíme je polovinou dávky slaniny, kterou jsme si nakrájeli na nudličky.
  2. Zbylou slaninu rozpustíme na sádle a přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme do světlé barvy.
  3. Zalijeme vývarem z kostí, přidáme 2-3 kuličky nového koření a pepře, osolíme.
  4. Do takto připraveného základu přidáme srdce a dusíme pod pokličkou do měkka. Občas obrátíme a přeléváme šťávou.
  5. Hotové porcujeme na slabší plátky a přeléváme šťávou.