Vepřové maso s hlívou ústřičnou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Hlíva ústřičná 250 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová plec 500 g
Víno červené 200 ml
Vývar drůbeží 500 ml
Česnek 3 stroužek
Kapusta hlávková 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozmarýn nakrájíme na drobno, opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky. Očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky.
  2. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli s česnekem, přidáme rozmarýn. Vmícháme maso, pepř, sůl a smažíme, až maso zezlátne. Poté přilijeme víno, necháme zredukovat, přimícháme loupaná, krájená, sterilovaná rajčata, vývar a dusíme asi 30 minut. Na závěr vmícháme hlívu ústřičnou a dál dusíme, dokud maso nezměkne, asi 30 minut.
  3. V mezičase očistíme kapustu, rozebereme na listy, pečlivě opláchneme, nakrájíme na širší proužky a v osolené vroucí vodě povaříme asi 3 minuty. Poté scedíme a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme najemno.
  4. Ve velké pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm česnek, přidáme kapustu, opepříme, vmícháme petrželku a dobře promícháme.
  5. Dušené vepřové maso podáváme s restovanou kapustou.