Vepřové maso s hlívou ústřičnou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hlíva ústřičná |
250 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
2 ks |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Víno červené |
200 ml |
Vývar drůbeží |
500 ml |
Česnek |
3 stroužek |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozmarýn nakrájíme na drobno, opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky. Očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky.
- Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli s česnekem, přidáme rozmarýn. Vmícháme maso, pepř, sůl a smažíme, až maso zezlátne. Poté přilijeme víno, necháme zredukovat, přimícháme loupaná, krájená, sterilovaná rajčata, vývar a dusíme asi 30 minut. Na závěr vmícháme hlívu ústřičnou a dál dusíme, dokud maso nezměkne, asi 30 minut.
- V mezičase očistíme kapustu, rozebereme na listy, pečlivě opláchneme, nakrájíme na širší proužky a v osolené vroucí vodě povaříme asi 3 minuty. Poté scedíme a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme najemno.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm česnek, přidáme kapustu, opepříme, vmícháme petrželku a dobře promícháme.
- Dušené vepřové maso podáváme s restovanou kapustou.