Králík dušený s rozmarýnem

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Králík 1 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rozmarýn čerstvý 4 ks
Sůl mořská 0.25 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
Vývar drůbeží 500 ml
Česnek 4 stroužek
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl mořská 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrájíme na menší porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce vložíme do rozpáleného oleje a ze všech stran zprudka opečeme. K masu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a lístky rozmarýnu (bez větviček). Osmažené maso podlijeme vínem, povaříme, až se odpaří alkohol, poté podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí zhruba 40 minut. Na závěr přidáme máslo a drobně posekanou petrželku.
  2. V mezičase připravíme špenát, který opláchneme a necháme okapat. V kastrole na oleji s máslem opečeme dozlatova oloupané stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a chvíli za stálého míchání dusíme.