Králík dušený s rozmarýnem
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Králík |
1 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rozmarýn čerstvý |
4 ks |
Sůl mořská |
0.25 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar drůbeží |
500 ml |
Česnek |
4 stroužek |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl mořská |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrájíme na menší porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce vložíme do rozpáleného oleje a ze všech stran zprudka opečeme. K masu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a lístky rozmarýnu (bez větviček). Osmažené maso podlijeme vínem, povaříme, až se odpaří alkohol, poté podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí zhruba 40 minut. Na závěr přidáme máslo a drobně posekanou petrželku.
- V mezičase připravíme špenát, který opláchneme a necháme okapat. V kastrole na oleji s máslem opečeme dozlatova oloupané stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a chvíli za stálého míchání dusíme.