Plněné vepřové maso
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Hlíva ústřičná |
100 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Šalvěj čerstvá |
0.5 hrst |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
100 g |
Vepřová pečeně |
4 plátek |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené maso přes fólii rozklepeme na větší pláty, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky. Sýr nakrájíme na 8 tenkých plátků.
- Na 2 lžících rozpáleného oleje na pánvi orestujeme česnek, přimícháme hlívu a za stálého míchání opečeme.
- Na každý plátek masa položíme 2 plátky sýra, několik lístků šalvěje, lžíci osmažené hlívy, maso přeložíme a sepneme jehlou. Zbylý olej rozpálíme a maso na něm smažíme z každé strany asi 3 minuty. Opečené závitky vložíme do zapékací mísy a asi 6 minut pečeme v troubě předehřáté na 190 °C.
- V mezičase připravíme celer. Očistíme ho a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- Na rozpáleném oleji na pánvi zpěníme cibuli, přidáme lístky tymiánu. Poté vmícháme celer, osolíme, opepříme a zhruba 10 minut za častého míchání restujeme. Celer podlijeme vínem, povaříme, aby se odpařil alkohol, a přidáme máslo, které necháme v celeru rozpustit.
- Masový závitek podáváme s restovaným celerem.