Plněné vepřové maso

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Hlíva ústřičná 100 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Šalvěj čerstvá 0.5 hrst
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 100 g
Vepřová pečeně 4 plátek
Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 kávová lžička
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené maso přes fólii rozklepeme na větší pláty, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky. Sýr nakrájíme na 8 tenkých plátků.
  2. Na 2 lžících rozpáleného oleje na pánvi orestujeme česnek, přimícháme hlívu a za stálého míchání opečeme.
  3. Na každý plátek masa položíme 2 plátky sýra, několik lístků šalvěje, lžíci osmažené hlívy, maso přeložíme a sepneme jehlou. Zbylý olej rozpálíme a maso na něm smažíme z každé strany asi 3 minuty. Opečené závitky vložíme do zapékací mísy a asi 6 minut pečeme v troubě předehřáté na 190 °C.
  4. V mezičase připravíme celer. Očistíme ho a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  5. Na rozpáleném oleji na pánvi zpěníme cibuli, přidáme lístky tymiánu. Poté vmícháme celer, osolíme, opepříme a zhruba 10 minut za častého míchání restujeme. Celer podlijeme vínem, povaříme, aby se odpařil alkohol, a přidáme máslo, které necháme v celeru rozpustit.
  6. Masový závitek podáváme s restovaným celerem.