Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem
Ingredience
Rajčata Cherry |
4 ks |
Sýr Niva (Rokfór) |
3 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cuketa |
120 g |
Kedlubna |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Sůl |
3 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fettuccine |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Malou omytou cuketku pokrájíme podélně na dlouhé tenké plátky (nejlépe na struhadlu). Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky, stroužky česneku o oloupanou mladou kedlubnu na tenké plátky. Omyté cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody se solí, vložíme do ní těstoviny fettuccine (široké nudle) a uvaříme je přesně podle návodu al dente - na skus.
- Uvařené těstoviny scedíme, dáme je do mísy auchováme teplé.
- V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme plátky česneku a cibulku. Jakmile začne růžovět, vyjmeme je opatrně bez omastku, dáme je k uvařeným nudlím. Na tom samém omastku orestujeme plátky cukety a kedlubny z každé strany dozlatova. poté zeleninu osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a přidáme i s omastkem k těstovinám. Ještě přidáme pokrájená rajčata, nastrouhaný sýr, vše zlehka promícháme a hned teplé podáváme.