Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem

Ingredience


Rajčata Cherry 4 ks
Sýr Niva (Rokfór) 3 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Cuketa 120 g
Kedlubna 1 ks
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Sůl 3 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fettuccine 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malou omytou cuketku pokrájíme podélně na dlouhé tenké plátky (nejlépe na struhadlu). Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky, stroužky česneku o oloupanou mladou kedlubnu na tenké plátky. Omyté cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody se solí, vložíme do ní těstoviny fettuccine (široké nudle) a uvaříme je přesně podle návodu al dente - na skus.
  3. Uvařené těstoviny scedíme, dáme je do mísy auchováme teplé.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme plátky česneku a cibulku. Jakmile začne růžovět, vyjmeme je opatrně bez omastku, dáme je k uvařeným nudlím. Na tom samém omastku orestujeme plátky cukety a kedlubny z každé strany dozlatova. poté zeleninu osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a přidáme i s omastkem k těstovinám. Ještě přidáme pokrájená rajčata, nastrouhaný sýr, vše zlehka promícháme a hned teplé podáváme.