Tvarohová placka
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Bílkovinný prášek |
250 g |
Droždí sušené |
0.5 ks |
Mléko odtučněné |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Tvaroh měkký bez tuku |
250 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V míse rozšleháme celá vejce. Postupně přidáváme mléko, čistý bílkovinný prášek, sůl, pepř a několik bazalkových lístků. Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Potom po troškách zapracujeme tvaroh a vmícháme sušené droždí. Nakonec přidáme nasekanou šunku.
- Těsto dáme do koláčové formy a placku pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 40 minut.
- Po upečení placku necháme částečně vychladnout, potom ji vyklopíme, dokud je forma vlažná.
- Tvarohovou placku podáváme vlažnou nebo studenou jako předkrm.