Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Cuketové špagety s boloňskou omáčkou - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 2 ks
Hovězí vývar základní 1 dl
Koření Mleté maso 1 kávová lžička
Maso mleté - mix 0.5 kg
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme olej, nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky a dáme opékat. Když cibule a česnek zezlátne, přidáme mleté maso.
  2. Osolíme a opepříme a opékáme, dokud nezhnědne. Zalijeme vývarem, necháme chvíli podusit a přidáme protlak. Okořeníme směsí na mletá masa. Ztlumíme oheň, přikryjeme směs pokličkou a necháme dusit.
  3. Mezitím si pomocí spiralizéru nebo škrabky nakrájíme cuketu na tenké nudle a nastrouháme mrkev. Tu přidáme do omáčky. Po 20 minutách sundáme omáčku z plotny a zalijeme jí cuketový salát.