Cuketové špagety s boloňskou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Koření Mleté maso |
1 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
0.5 kg |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozpálíme olej, nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky a dáme opékat. Když cibule a česnek zezlátne, přidáme mleté maso.
- Osolíme a opepříme a opékáme, dokud nezhnědne. Zalijeme vývarem, necháme chvíli podusit a přidáme protlak. Okořeníme směsí na mletá masa. Ztlumíme oheň, přikryjeme směs pokličkou a necháme dusit.
- Mezitím si pomocí spiralizéru nebo škrabky nakrájíme cuketu na tenké nudle a nastrouháme mrkev. Tu přidáme do omáčky. Po 20 minutách sundáme omáčku z plotny a zalijeme jí cuketový salát.