Rizoto s hovězím masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hlíva ústřičná 100 g
Hovězí kýta 150 g
Hovězí vývar základní 1 l
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rýže Arborio 100 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Víno červené 100 ml
Olej olivový 1 polévková lžíce
Sýr Parmezán 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a v hlubším kastrolu na oleji zpěníme. Přidáme oprané a očištěné maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme. Maso osolíme, opepříme a za častého míchání restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Do směsi přimícháme opranou a okapanou rýži a pečlivě promícháme. Přidáme sterilovaná loupaná, krájená rajčata a pár sběraček vývaru. Dobře promícháme a necháme na mírném plameni vařit. Zhruba po 10 minutách přidáme hlívu, kterou jsme očistili a nakrájeli na malé kousky. V průběhu vaření přiléváme vývar po sběračkách. Chceme, aby vzniklo krémové rizoto. Když je rýže měkká, přimícháme máslo, citronovou šťávu, hrubě sekaný parmazán a jemně posekanou petrželovou nať. Rizoto už nevaříme, jen dobře promícháme.
  2. Rizoto podáváme zakapané olivovým olejem a posypané strouhaným parmazánem.