Sýrové tortellini se smetanovou omáčkou

Ingredience


Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Těstoviny Tortellini sýrové 100 g
Voda pitná 2 l
Česnek 2 stroužek
Hrášek mražený 80 g
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Smetana 6% (do kávy) 180 ml
Sůl 2 špetka
Sýr krémový 70 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody, osolíme ji, do vroucí vody nasypeme tortellini se sýrem a uvaříme je podle návodu (vaříme je přibližně 15 - 18 minut).
  2. Mezitím si připravíme omáčku: na másle zpěníme nadrobno pokrájený česnek, pak k němu přilijeme smetanu light a dáme do ní tavený nízkotučný sýr. Za stálého míchání pomalu omáčku vaříme do zhoustnutí, přibližně 6-8 minut. Před koncem přidáme do omáčky promytý mražený hrášek. Omáčku dochutíme pepřem, nadrobno pokrájenou pažitkou a solí.
  3. Uvařené tortellini dáme do mísy, promícháme je s máslem a dáme na talíře. Přelijeme je sýrovou omáčku a hned podáváme.