Špagetová omeleta
Ingredience
Špagety celozrnné |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
dušená šunka výběrová 85%masa |
50 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
4 ks |
Ředkvička |
4 ks |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
35 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 1 porce
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní špagety a podle návodu je uvaříme al dente - na skus. Poté je scedíme, vychladlé pokrájíme na menší kusy a dáme je do mísy.
- Omytou čerstvou bazalku a petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme do mísy. Přidáme šunku pokrájenou na malé nudličky, jedno celé vejce, bylinky, 2 špetky chilli, sůl podle chuti, vše smícháme a přidáme ke špagetám.
- Ve větší rozehřáté teflonové pánvi si dno potřeme olejem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do směsi se špagetami. Pak špagetové těsto nalijeme do pánve a usmažíme omeletu, z každé strany dozlatova.
- Na talíř dáme opečenou omeletu, ozdobíme ji rozkrájenými cherry rajčaty, na plátky pokrájenými ředkvičkami a podáváme.