Špagetová omeleta

Ingredience


Špagety celozrnné 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Bazalka 1 polévková lžíce
Chilli koření mleté 2 špetka
dušená šunka výběrová 85%masa 50 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 4 ks
Ředkvička 4 ks
Sůl 2 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 35 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní špagety a podle návodu je uvaříme al dente - na skus. Poté je scedíme, vychladlé pokrájíme na menší kusy a dáme je do mísy.
  2. Omytou čerstvou bazalku a petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme do mísy. Přidáme šunku pokrájenou na malé nudličky, jedno celé vejce, bylinky, 2 špetky chilli, sůl podle chuti, vše smícháme a přidáme ke špagetám.
  3. Ve větší rozehřáté teflonové pánvi si dno potřeme olejem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do směsi se špagetami. Pak špagetové těsto nalijeme do pánve a usmažíme omeletu, z každé strany dozlatova.
  4. Na talíř dáme opečenou omeletu, ozdobíme ji rozkrájenými cherry rajčaty, na plátky pokrájenými ředkvičkami a podáváme.