Dušená zelenina ze zahrádky
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Cibule lahůdková |
1 ks |
Kedlubna |
80 g |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej slunečnicový |
0.5 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř bílý |
3 špetka |
Petržel kořen |
80 g |
Rajčata |
3 ks |
Smetana zakysaná extra light |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 23 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očistíme a omyjeme zeleninu ze zahrádky: malou mrkev, menší kedlubnu, petržel, 1/4 celeru, lahůdkovou cibuli, papriku a zralá rajčata. Mrkev, kedlubnu, 1kořen petržele a kousek celeru nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli na kolečka, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky.
- V pánvi na oleji s máslem nejdříve zpěníme cibuli, pak k ní přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Krátce vše s cibulí restujeme a pak pod poklicí při mírnější teplotě zeleninu dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rajčata, dusíme je přibližně 3 minuty.
- V míse rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou, solí, pepřem a touto směsí zeleninu zalijeme a pod poklicí dusíme do doby, až zatuhne. Občas ji ze spodu podebereme, aby se nepřipálila.
- Takto připravenou zeleninu podáváme teplou i vychladlou. Dobrou chuť.