Dušená zelenina ze zahrádky

Ingredience


Celer bulvový 80 g
Cibule lahůdková 1 ks
Kedlubna 80 g
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Olej slunečnicový 0.5 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř bílý 3 špetka
Petržel kořen 80 g
Rajčata 3 ks
Smetana zakysaná extra light 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a omyjeme zeleninu ze zahrádky: malou mrkev, menší kedlubnu, petržel, 1/4 celeru, lahůdkovou cibuli, papriku a zralá rajčata. Mrkev, kedlubnu, 1kořen petržele a kousek celeru nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli na kolečka, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky.
  2. V pánvi na oleji s máslem nejdříve zpěníme cibuli, pak k ní přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Krátce vše s cibulí restujeme a pak pod poklicí při mírnější teplotě zeleninu dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rajčata, dusíme je přibližně 3 minuty.
  3. V míse rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou, solí, pepřem a touto směsí zeleninu zalijeme a pod poklicí dusíme do doby, až zatuhne. Občas ji ze spodu podebereme, aby se nepřipálila.
  4. Takto připravenou zeleninu podáváme teplou i vychladlou. Dobrou chuť.