Smažená rýže s krevetami a chorizem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 3 ks
Fazolové lusky zelené 100 g
Hrášek mražený 85 g
Klobása Chorizo 50 g
Koření pěti vůní 1 kávová lžička
Krevety tygří 50 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Rýže Basmati 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu, na poslední minutu přidáme hrášek a slijeme.
  2. Ve woku rozpálíme olej a usmažíme na něm vejce na míchano. Dáme stranou.
  3. Wok vytřeme kuchyňskou utěrkou, a opečeme na něm chorizo nakrájené na plátky, česnek utřený, plátky jarní cibulky a nudličky papriky. Opékáme doměkka. Poté přidáme koření pěti vůní, rýži s hráškem, sójovou omáčku a 5 minut restujeme.
  4. Nakonec přidáme fazolové lusky a vejce s krevetami.
  5. Prohřejeme a podáváme.