Smažená rýže s krevetami a chorizem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Hrášek mražený |
85 g |
Klobása Chorizo |
50 g |
Koření pěti vůní |
1 kávová lžička |
Krevety tygří |
50 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Rýže Basmati |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu, na poslední minutu přidáme hrášek a slijeme.
- Ve woku rozpálíme olej a usmažíme na něm vejce na míchano. Dáme stranou.
- Wok vytřeme kuchyňskou utěrkou, a opečeme na něm chorizo nakrájené na plátky, česnek utřený, plátky jarní cibulky a nudličky papriky. Opékáme doměkka. Poté přidáme koření pěti vůní, rýži s hráškem, sójovou omáčku a 5 minut restujeme.
- Nakonec přidáme fazolové lusky a vejce s krevetami.
- Prohřejeme a podáváme.