Pečená cuketa se sýrem, paprikou a rajčaty

Ingredience


Cibule červená 1 ks
Cuketa 1 ks
Mozzarella light 60 g
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Paprika oranžová 2 ks
Pepř 4 barev 0.5 kávová lžička
Petržel hladkolistá 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Šalotka 1 ks
Sůl 2 špetka
Sýr balkánský 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu zapneme na 190°C. Omyjeme cuketu, zralá masitá rajčata a oranžové papriky. Cuketu a rajčata pokrájíme na plátky, z paprik odkrojíme spodky a vydlabeme semínka, poté z nich nakrájíme kolečka. Menší červenou cibuli a šalotku očistíme a též je nakrájíme na plátky spolu se slaným balkánským sýrem a mozzarelou. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.
  2. Připravíme si dva pláty alobalu (pro 2 porce). Na každý plát poklademe střídavě plátky zeleniny, mezi ni vsuneme plátky sýrů, tak jako bychom připravovali špíz. Zeleninu se sýrem pokapeme olejem, osolíme, posypeme čertsvě pomletým pepřem a petrželkou. Alobal dobře uzavřeme a obě porce dáme na pekáček.
  3. Zeleninu pečeme přibližně 20-25 minut. Dobrou chuť.