Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Drůbeží maso pečené |
200 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1.5 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Pepř bílý |
2 špetka |
Smetana 6% (do kávy) |
100 ml |
Sůl bylinková |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
2 špetka |
Zeleninová směs francouzská - mražená |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěnou cibuli šalotku a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Kuřecí pečené maso pomeleme na masovém strojku, v míse ho promícháme s cibulkou, česnekem, solí a pepřem a petrželkou.
- Zapékací mísu si vytřeme olejem. Na dno rozložíme 1/2 mražené francouzské zeleninové směsi. Na ni dáme pomleté kuřecí maso, na maso rozložíme 2/2 zeleninové směsi.
- Do misky dáme smetanu ligt, vejce, nastrouhaný sýr, bylinkovou sůl, pepř a 1-2 špetky zázvoru. Směs dobře promícháme, přelijeme zeleninu a dáme ji do vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut.