Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Drůbeží maso pečené 200 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel hladkolistá 1 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1.5 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř bílý 2 špetka
Smetana 6% (do kávy) 100 ml
Sůl bylinková 2 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 2 špetka
Zeleninová směs francouzská - mražená 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěnou cibuli šalotku a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Kuřecí pečené maso pomeleme na masovém strojku, v míse ho promícháme s cibulkou, česnekem, solí a pepřem a petrželkou.
  2. Zapékací mísu si vytřeme olejem. Na dno rozložíme 1/2 mražené francouzské zeleninové směsi. Na ni dáme pomleté kuřecí maso, na maso rozložíme 2/2 zeleninové směsi.
  3. Do misky dáme smetanu ligt, vejce, nastrouhaný sýr, bylinkovou sůl, pepř a 1-2 špetky zázvoru. Směs dobře promícháme, přelijeme zeleninu a dáme ji do vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut.