Ledový salát s játry a zeleninou

Ingredience


Anglická slanina 70 g
Česnek 1 stroužek
Játra kuřecí 150 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Víno bílé 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cuketa 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Salát ledový 1 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Jogurt bílý 150 g
Med včelí 1 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledový salát zbavíme vrchních listů, rozpůlíme a polovinu nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Omytou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.
  2. Na rozpáleném oleji smažíme cuketu s paprikou, osolíme a opepříme.
  3. Játra očistíme, opereme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno, tymián nakrájíme najemno.
  4. Slaninu opečeme na pánvi, až zezlátne, přidáme játra a orestujeme. Poté opepříme, přimícháme česnek, tymián a krátce zarestujeme. Na závěr zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a osolíme.
  5. Na dresink smícháme všechny suroviny (pažitku nakrájíme nadrobno).
  6. Listy ze zbylé poloviny salátu rozložíme na talíře, poklademe zeleninovým salátem, orestovanou zeleninou, osmaženými játry a přelijeme dresinkem.