Ledový salát s játry a zeleninou
Ingredience
Anglická slanina |
70 g |
Česnek |
1 stroužek |
Játra kuřecí |
150 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno bílé |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cuketa |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
150 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ledový salát zbavíme vrchních listů, rozpůlíme a polovinu nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Omytou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.
- Na rozpáleném oleji smažíme cuketu s paprikou, osolíme a opepříme.
- Játra očistíme, opereme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno, tymián nakrájíme najemno.
- Slaninu opečeme na pánvi, až zezlátne, přidáme játra a orestujeme. Poté opepříme, přimícháme česnek, tymián a krátce zarestujeme. Na závěr zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a osolíme.
- Na dresink smícháme všechny suroviny (pažitku nakrájíme nadrobno).
- Listy ze zbylé poloviny salátu rozložíme na talíře, poklademe zeleninovým salátem, orestovanou zeleninou, osmaženými játry a přelijeme dresinkem.