Vepřové maso s česnekem a zázvorem

Ingredience


Brokolice 350 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Nudle rýžové 100 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka Hoisin 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pekingské zelí 350 g
Vepřová pečeně 500 g
Zázvor mletý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky tlusté 2 cm. Naložíme je do směsi hoisin a sójové omáčky na 10 minut.
  2. Rýžové nudle uvaříme podle návodu, česnek nakrájíme na tenké plátky, jarní cibulku na kolečka.
  3. Z masa otřeme přebytečnou omáčky a grilujeme ho doměkka, asi 5 minut z každé strany.
  4. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme ji se 4 lžícemi vody do mikrovlnky – přiklopíme a ohříváme 3 minuty.
  5. Na oleji opečeme česnek a na plátky nakrájený zázvor. Po minutě přidáme jarní cibulku a pekingské zelí nakrájené na nudličky a dvě minuty opékáme. Poté přidáme i brokolici a zbylou marinádu z masa a dvě minuty opékáme.
  6. Vepřové maso podáváme se zeleninou a rýžovými nudlemi.