Vepřové maso s česnekem a zázvorem
Ingredience
Brokolice |
350 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Nudle rýžové |
100 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka Hoisin |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pekingské zelí |
350 g |
Vepřová pečeně |
500 g |
Zázvor mletý |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky tlusté 2 cm. Naložíme je do směsi hoisin a sójové omáčky na 10 minut.
- Rýžové nudle uvaříme podle návodu, česnek nakrájíme na tenké plátky, jarní cibulku na kolečka.
- Z masa otřeme přebytečnou omáčky a grilujeme ho doměkka, asi 5 minut z každé strany.
- Brokolici rozebereme na růžičky a dáme ji se 4 lžícemi vody do mikrovlnky – přiklopíme a ohříváme 3 minuty.
- Na oleji opečeme česnek a na plátky nakrájený zázvor. Po minutě přidáme jarní cibulku a pekingské zelí nakrájené na nudličky a dvě minuty opékáme. Poté přidáme i brokolici a zbylou marinádu z masa a dvě minuty opékáme.
- Vepřové maso podáváme se zeleninou a rýžovými nudlemi.